Jak zatočit s celulitidou?

Celulitida neboli pomerančová kůže je postrachem ženy všech věkových kategorií. Reklamní triky na ženy působí ze všech stran a slibují, že se zbaví celulitidy. Krémy, skořicové zábaly, lymfodrenážní přístroje – to jsou různé produkty, které ženám slibují odstranění celulitidy, ale neúspěšně. Spousta žen si také myslí, že je celulitida dědičná, a tak se jí nikdy nezbaví. Ale neměla byste házet flintu do žita, protože spolehlivá metoda na odstranění pomerančové kůže skutečně existuje.

Celulitida není nic jiného, než nahromaděný nadbytečný tuk v podkoží. Celulitida se objevuje zejména u žen, ale najdou se i muži, kteří mají problém s pomerančovou kůží, ale to jen výjimečně. Pokud je celulitida teprve na počátku svého vývoje, projeví se tak, že zmáčknete svou kůži a jdou vidět „ďolíčky“. Na první pohled není celulitida znatelná. Ve druhém stádiu je celulitida viditelná pouze při ostrém osvětlení. Třetí stádium zahrnuje celulitidu, která jde vidět, pokud si sednete či stojíte. A poslední je čtvrté stádium, u něhož jdou vidět hrubé nerovnosti na pokožce.

Lymfatické masáže

Nejčastějším důvodem, proč se pomerančová kůže objevuje, je špatný oběh lymfatického systému. K vyřešení tohoto problému slouží lymfatické masáže, které jsou nejen účinné, ale také příjemné. Masáže rozproudí tok lymfy v podkoží, která se nejčastěji pod kůží nahromadí s toxickými a odpadními látkami. Tyto masáže nejsou určeny na hubnutí, ale jsou skvělým způsobem, jak si zpříjemnit pohled na svou pokožku.

Skořice

Další variantou jsou skořicové zábaly, které vám sice nedokážou odstranit celulitidu jako takovou, ale slouží spíše k prevenci, aby se pomerančová kůže neobjevila. Skořicové zábaly si dnes můžete udělat doma. Dá se sice koupit tělová kosmetika obsahující skořici, ale ideální je, když si uděláte přímo skořicový zábal sama. Vyjde vás to levněji a navíc bude takový zábal účinnější.

Domácí zábal

Také si můžete připravit speciální domácí zábal. K tomu budete potřebovat dva kelímky bílého jogurtu, olivový olej a pět lžic skořice. Tuto směs, kterou smícháte dohromady, rozetřete na místa, ve kterých se objevuje celulitida. Následně tato místa ovážete folií a necháte působit. Díky tomu, že se směs zahřívá, jsou z těla odplavovány odpadní látky. Zábal byste si měli nechat až 45 minut.

Strava

Důležitá je také strava. Nemusí to být BIO strava, ale měli byste jíst zdravě. Hlavně dodržujte pitný režim, minimálně dva až tři litry denně. Pijte čistou vodu a čaje. Neměli byste solit a po sprchování si masírujte nohy lufou.